^Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Ευρωπαϊκά Προγράμματα      

2017-2019

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ KA2 – συνεργασία σχολείων για την ανταλλαγή καλών πρακτικών με θέμα «Flying with the wings of Mythology through time and space».

Το πρόγραμμα στοχεύει στη μελέτη της μυθολογίας ως γνωστικού αντικειμένου αλλά κυρίως ως μέσο για τη διδασκαλία άλλων γνωστικών αντικειμένων, προκειμένου η διδασκαλία να γίνει πιο ενδιαφέρουσα, αποτελεσματική, να διευκολύνεται η διαφοροποίηση του υλικού ανάλογα με τις ανάγκες των μαθητών και να εξασφαλίζεται η κοινωνική ένταξη όλων των μαθητών παρά τη διαφορετικότητά τους. Για το σκοπό αυτό, θα αναπτυχθεί ενδεικτικό διδακτικό υλικό για χρήση και ως βάση για περαιτέρω υλικό, όπως επίσης και διαδικτυακές δραστηριότητες με μορφή παιχνιδιού γνώσεων.

Επιπλέον, στόχος είναι η διερεύνηση της επίδρασης της μυθολογίας στην κουλτούρα των λαών και στις μοντέρνες γλώσσες, όπως επίσης και η ανάδειξη των ομοιοτήτων και των διαφορών ανάμεσα στις μυθολογίες των συμμετεχόντων χωρών. Στα πλαίσια αυτού του στόχου, θα συζητηθούν εκφράσεις προερχόμενες από τη μυθολογία και θα μελετηθεί ο τρόπος που οι διάφορες μυθολογίες χειρίζονται τα θέματα α) της κοινωνικής ένταξης / κοινωνικού αποκλεισμού, β) της ιατρικής, γ) των γεωφυσικών φαινομένων.

Τέλος, στόχος είναι η ανάδειξη της τοπικής μυθολογίας ώστε αυτή να γίνει γνωστή στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής μέσω της ανάπτυξης τουριστικών διαδρομών και σχετικού υλικού.

Διάρκεια προγράμματος: 2 έτη (2017-2019)

Συντονιστικό σχολείο: Επαγγελματικό Λύκειο Αγριάς

Συμμετέχοντα σχολεία: α) Επαγγελματικό Λύκειο Αγριάς, β) Institut Andreu Nin (El Vendrell, Ισπανία), γ) Zespol Szkol Ponadgimnazjalnych (Czaplinek, Πολωνία), δ) Friendly Appeal Cesis State Grammar School (Cesis, Λετονία), ε) Istituto Tecnico Commerciale Salvatore Satta di Nuoro (Nuoro, Ιταλία), στ) Grunnskolinn i Breiddalshreppi (Breiddalsvik, Ισλανδία), ζ) Vesilahden ylaaste (Vesilahti, Φινλανδία)

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Μαρία Μπάτσιου, Αναστασία Κουρεντζή

Σχετικές ιστοσελίδες:

https://flyingmythology.wordpress.com/

https://www.facebook.com/Erasmus-Flying-Mythology-191210348094731/

https://www.instagram.com/p/Bb42A5vngLD/

 

2015-2016

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning με θέμα «Wine Roads» σε συνεργασία με το σχολείο Istituto Tecnico Agrario "Ottavio Munerati" (Rovigo, Ιταλία).

Σκοπός του προγράμματος ήταν να διερευνήσουν οι μαθητές τις πρακτικές διαδικασίες από την παραγωγή έως την κατανάλωση του κρασιού αλλά και το ρόλο του στις κοινωνικές σχέσεις των ανθρώπων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Μαρία Μπάτσιου, Αναστασία Κουρεντζή

 

 

2014-2015

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning με θέμα «The sea: The place where peoples get apart and come together» σε συνεργασία με το σχολείο Ata Egitim Kurumları (Κωνσταντινούπολη, Τουρκία).

Στόχος του προγράμματος ήταν η διερεύνηση της σημασίας της θάλασσας ως συνόρου αλλά, κυρίως, ως μέσο επικοινωνίας των λαών με την ώθηση που τους έδινε για ταξίδια και την επίδραση που ασκούσε στην κουλτούρα τους.

Στα πλαίσια του προγράμματος πραγματοποιήθηκε αδελφοποίηση των σχολείων και ανταλλαγή επισκέψεων Ελλήνων και Τούρκων μαθητών και εκπαιδευτικών στην Τουρκία και την Ελλάδα αντίστοιχα.

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Μαρία Μπάτσιου, Αναστασία Κουρεντζή

 

2012 - 2013

  1. 1.                   Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Συνεργασίας Σχολείων COMENIUS  με θέμα: «Walking hand in hand can take us to Fair(y)land»

 

To πρόγραμμα αφορούσε στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε έννοιες που σχετίζονται με αυτά. Στόχος ήταν, μέσα από βιωματικές και άλλες δράσεις, η ενημέρωση παιδιών κι ενηλίκων για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους και η ευαισθητοποίησή τους σε θέματα διαφορετικότητας.

 

Παράλληλα με το πρόγραμμα αυτό, λειτούργησε oμότιτλο πρόγραμμα eTwinning το οποίο βραβεύτηκε με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας και την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας.

 

Διάρκεια προγράμματος: 2 έτη (2012-2014)

 

Συντονιστικό σχολείο: Επαγγελματικό Λύκειο Αγριάς

 

Συνεργαζόμενα σχολεία: α) Επαγγελματικό Λύκειο Αγριάς, β) Institut Andreu Nin (El Vendrell, Ισπανία), γ) Zespol Szkol Ponadgimnazjalnych (Czaplinek, Πολωνία), δ) Friendly Appeal Cesis State Gymnasium (Cesis, Λετονία), ε) ISTITUTO DI ISTRUZIONE SUPERIORE "Bruno Munari" (Castelmassa, Ιταλία)

 

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Αναστασία Κουρεντζή, Μαρία Μπάτσιου

 

Σχετικές ιστοσελίδες: https://sites.google.com/site/wolkinghandinhand/home

http://new-twinspace.etwinning.net/web/p86784/welcome

 

  1. 2.                   Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και ΚατάρτισηςLEONARDO DA VINCI στην Valencia της Ισπανίας με θέμα «Καλές πρακτικές ενίσχυσης της νεανικής απασχόλησης και επιχειρηματικότητας στον Τουρισμό»

 

Συμμετέχων εκπαιδευτικός: Νικόλαος Μπαμπανίκος (Διευθυντής του σχολείου)

 

2011 – 2012

  1. Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα eTwinning με θέμα «3 I’s:  Interaction, Interdependence and Interculturalism». Συνεργασία με τα σχολεία: Nannestad videregaende skole (Nannestad, Νορβηγία), Liceo Classico e Scientifico "Democrito", (Roma, Ιταλία), IISS "Bruno Munari" (Castelmassa, Ιταλία), Weores Sandor Gimazium, (Budapest, Ουγγαρία), Agrupamento de Escolas de Sátão (Sátão, Πορτογαλία) και Kaufmannsschule II (Hagen, Γερμανία).

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Μαρία Μπάτσιου

 

  1. Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και ΚατάρτισηςLEONARDO DA VINCI με θέμα «Βελτίωση του επαγγελματικού προφίλ των εκπαιδευτικών μέσω Coaching» στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας (Ιούλιος 2012).

Συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί: Νικόλαος Μπαμπανίκος, Χρήστος Μαράτος, Θεοδώρα Μπούτλα, Αμαλία Αποστολίνα, Αναστασία Κουρεντζή, Μαρία Μπάτσιου, Ελένη Μαλαχιά, Κατερίνα Τσέλιου, Δέσποινα Γουσουτίδου, Μάρθα Μιργκούδη και Δημήτρης Κράββαρης.

2010 - 2011

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα eTwinning με θέμα: «Young and Europeans in the South and in the North». Συνεργασία με το Σουηδικό σχολείο S:t Ilianskolan (Enkοping, Σουηδία)

Στόχος του προγράμματος ήταν η επικοινωνία και η γνωριμία με μία διαφορετική κουλτούρα και η δημιουργία νέων φίλων.

Το πρόγραμμα βραβεύτηκε με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας.

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μαρία Μπάτσιου

 

2008 - 2009

Συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και ΚατάρτισηςLEONARDO DA VINCI στο Μιλάνο της Ιταλίας με θέμα «Σύγχρονες Εκπαιδευτικές Τεχνολογίες».

Συμμετέχουσα εκπαιδευτικός:  Μαρία Μπάτσιου

2003 - 2005

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα SOCRATES - COMENIUS με θέμα «Πρόληψη ανορεξίας και βουλιμίας. Υγιής και ισορροπημένη διατροφή. Αναλογίες και διαφορές μεταξύ των ευρωπαϊκών διατροφικών συνηθειών»

Συνεργαζόμενα σχολεία: α) ISTITUTO D’ ISTRUZIONE SUPERIORE GEN. “W.O. DARBY”Ιταλίας, β) LES ELORRIO BHI Ισπανίας (Χώρα Βάσκων), γ) I.E.S. “A. CARBALLEIRA” OURENSE Ισπανίας (Γαλικία). Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Αναστασία Κουρεντζή.

Παρουσίαση του προγράμματος στο Σταθμό του ΟΣΕ Αγριάς στα πλαίσια της γιορτής παιδείας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Μαγνησίας «Το σχολείο δημιουργεί».

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Αναστασία Κουρεντζή, Ελένη Μαλαχιά

 

1999 - 2000

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα SOCRATES LINGUA Ε σε συνεργασία με το σχολείο Schloss St. Martin στην πόλη Graz της Αυστρίας.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Μάρθα Μιργκούδη, Χρήστος Μαράτος και Γιάννης Καλόγηρος.